söndag 19 februari 2012

Uteliv

Ikväll var jag ute och åt!
Ja, alltså, bokstavligen ute och käkade med några, ganska, nya vänner och gamla bekanta.

Känns som jag är funtad för det.
Att vistas ute mycket, laga mat över öppen eld, äta i gemenskap och prata/vara tyst i gemenskap.

Idag blev det Hjärtasjösoppa och det var inte alls dumt.

Receptet är som följer:

Ta ett gäng folk, både nya och gamla bekanta
Gör upp en eld ( om DU själv inte lyckas, se till att det kommer någon med fler stickor--- och tändstickor;D)
Tag en stor gryta, släng i svamp, grönsaker, linser, bönor, kryddor och vatten.
Låt koka över öppen eld.
Låt det ryka in i vindskyddet så du nästan, men bara nästan, inte står ut.
Se till att få fart på elden igen så att röken "finner vejjen ud"!
Omge dig med hundar.

Hjärtasjötorpet där man m fördel kokar hjärtasjösoppa
Idag var det dock mer snö än vad det är här på bilden;)
 Drick te i väntan på SUPPEKOKET och kom med din egen personliga världsåskåding antingen genom att du förmedlar den verbalt eller möjligen skicka ut en ljusvarelse som förmedlar det du inte själv kan uttrycka...

Avsmaka med salt.
Ätes gärna ur kåsa och med pinnbröd som tilltugg...

Och om inte det räcker, gör en soppa till och släng i allt möjligt inklusive rödbetor och en röra a la vitlök.

Detta är inte bara receptet på Hjärtasjösoppa utan också receptet på en lyckad kväll.
Det stämmer till punkt och prickar, utifall det nu inte bara är ett hopkok det vill säga;D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar