onsdag 10 november 2010

Att kleta på en kyckling:)

Eriks recept.
Detta vet jag inte riktigt var han snappade upp, tror han o hans pappa grejat till det från början.
Jag hade köpt en färsk kyckling och tänket att jag skulle stycka den o krydda den o steka den i ugnen, lite "vanligt"
Då hojtar sonen Erik: "Stop och belägg"! Ungefär. Han ville röra ihop nått som kycklingen skulle "kletas" in med och det var: Senap, Chilisås, kinesisk soya, peppar ( tre sorter, vit, svart o rosé) lite salt (soyan är ju salt så det kan räcka med det?) Och så en rejäl klick honung också (lokalproducerad var den ialla fall... värre med de andra ingredienserna:P)
Detta rörde han ihop, beordrade mej att dela kycklingen på mitten o dessa båda halvor lade jag på en lätt smord form.
Erik kletade på, 180 grader sa han o så fick det stå där nästan en timme.

Det blev mums kan jag säga.

Igår såg jag de stackars grisarna på tv igen, kan bara säga grisigt till sådan uppfödning.
Snart vegeterian här åxå, som dotra min. Hon åt förresten majssnitzel då vi åt kyckling.

2 kommentarer:

  1. Skrattade gott när jag läste och tänkte på den fina 08:a damen som skulle köpa grillkött i Lönsboa och killen i charken undrade "Sa do va klojnta!!"

    SvaraRadera
  2. Ha ha, ja det kan jag förstå kan bli lite missförstånd:)
    Har själv varit med om nått liknande då jag köpte saltkött i manuell chark i Lönsboda för många många år sedan. Förstod inte vad han menade ( kanske var det samma kille, tror han kallades Totte:)) då han frågade om jag "Skolle ha saltastäink pau!"
    Jag sa jag utan att fatta och då tog han en spray flaska o sprayade på extra saltlag "typ":)

    Ja som det kan bli;)

    SvaraRadera